klimatbild

 

Konst om klimatförändringarna

Konst
Konsten kan provocera
Ola Pehrson & Lena Gustavsson
Akay, Klisterpete & Eric Ericsson
Barbro Westling & Peter Johansson
Åsa Andersson Broms & Karin Hansson
FA+ (Ingrid Falk & Gustavo Aguerre)
Marianne Lindberg de Geer & Carl Johan de Geer
 
Aktion
Få politiker att ta sitt ansvar
Påverka som konsument
Länkar

Organisation
at[at]temporaryart.org

 

I detta konstprojekt använder konstnärerna Stockholms offentliga rum för att se till att klimatförändringarna verkligen tas på allvar.

Bland projekten finns Ola Pehrsons film där han har översatt Vattenföretaget Vivendis börskurs till körsång. Akay släpper en helspäckad pocketbok där kulturpersoner och forskare har samlats för att diskutera miljöhoten. Marianne Lindberg de Geer och Carl Johan de Geer gör reklamfilm för en ny vattenskatt. [a:t] låter träden längs promenadstråken ersättas med palmer och FA+ använder sig av kungens får för att med svart humor få fokus på klimatfrågan.

Deltagande konstnärer

Deltagande konstnärer är Peter Johansson och Barbro Westling, Ola Pehrson och Lena Gustavsson, Marianne Lindberg de Geer och Carl Johan de Geer, Association for Temporary Art [a:t], FA+, Akay, Eric Ericsson och Klisterpete, samt Sara Nilsson.

Sponsor

Projektets initiala fas är finansierad av Stockholms stads miljöförvaltning, 10-miljonerspotten. Projektet är fortfarande i skisstadiet och letar efter vidare finansiering. Är du intresserad av något projekt?
Välkommen att kontakta oss eller konstnären för att diskutera en fortsättning av idén.

Karin Hansson och Åsa Andersson Broms 2006
at[at]temporaryart.org

logga

bild: körverk av Ola Pehrsson

 

Design: Karin Hansson